Dynamic Tape

Vezi mai multe

Este realizată dintr-un material unic care se comportă ca o coardă de bungee jumping. Are un design special creat pentru a sărbători cultura aborigeană și o multitudine de aplicații practice, cu un rezultat imediat pentru pacient. Poziția de pornire este una scurtată, tape-ul întins, astfel încât, pe măsură ce mișcarea devine mai amplă, Dynamic Tape are rolul de a absorbi încărcarea provenită din modelul de mișcare, activând procesul de decelerare. Odată ce procesul de decelerare este complet, energia potențială conservată este retransmisă în sistemul musculoscheletal.


Produs dintr-un material vâsco-elastic ce permite să se deformeze în timp, absoarbe energia și își revine apoi la forma inițială. Odată aplicată, această bandă poate influența factorul dureros prin diminuarea stimulării proprioceptive la nivel periferic, poate influența poziția biomecanică în articulații și poate influența circulația limfatică și sangvină.


Dynamic Tape - singurul tape biomecanic din lume, cu proprietăți diferite față de alte tape-uri, oferă un suport mecanic și decelerarea forțelor în timp real.


Practic, Dynamic Tape acționează ca un arc asupra sistemului Neuro-Mio-Artro-Cinematic, asistând pe toată amplitudinea de mișcare, absoarbe sarcina exercitată (ca o coarda de bungee jumping), modifică modelul de mișcare dacă este necesar și oferă o corecție biomecanică, rolul principal al acestui tape fiind unul biomecanic. Obiectivul principal este acela de a modifica mișcarea și de a asista membrul superior pe toată cursa de mișcare pentru a scădea durerea fiecărui pacient, prin abordarea biomecanică. Odată aplicată, banda biomecanică reduce sacina mecanică (prin descărcarea brațului/a pârghiei) și îmbunătățește eficiența, ceea ce are ca rezultat un efort mai mic al mușchiului și o oboseală mai scăzută. Dynamic Tape îmbunătățește modelul mișcării prin absorbția încărcarii provenite din tiparul de mișcare și detensionarea țesuturilor moi prin decelerare. Această bandă biomencanică poate influența factorul dureros prin corecția biomecanică și prin diminuarea ei datorită stimulării proprioceptive.


Are proprietatea de a-și distribui în mod egal forța vectorului pe toată suprafața benzii atât pe lungimea, cât și pe lățimea ei, ceea ce produce un model mai bun al mișcării prin influența poziției biomecanice la nivel articular.