Exerciții de stretching

Vezi mai multe

Este o formă de exercițiu fizic, în care un anumit mușchi, tendon (sau grup muscular) este flexat sau întins în mod deliberat pentru a îmbunătăți elasticitatea mușchiului și a obține un tonus muscular confortabil. Rezultatul este o senzație de control muscular crescut, flexibilitate și creșterea amplitudinii de mișcare. Stretching-ul este, de asemenea, utilizat terapeutic pentru a atenua crampele și pentru a îmbunătăți funcția mușchiului/tendonului în activitățile zilnice.


Exercițiile de stretching sunt efectuate de către sportivi, de obicei la începutul și la finalul antrenamentelor. Prin utilizarea acestei tehnici, sportivii își pot îmbunătăți performanțele și pot evita accidentările datorită faptului că musculatura este pregătită pentru efort sau refăcută postefort.


Însă acest tip de întindere a mușchilor este folosit în kinetoterapia de recuperare, în situații în care se constată un deficit de mobilitate articulară. Așadar, terapeuții MovKinetic utilizează frecvent această tehnică, cu scopul de a întinde în mod progresiv musculatura pacientului. Alături de tehnicile propuse de terapeut, prin efectuarea stretching-ului, pacientul își va detensiona musculatura și va putea efectua mișcări mai ample și corecte din punct de vedere biomecanic.


Stretching-ul menține mușchii și tendoanele flexibile, puternice și sănătoase, menținând amplitudinea mișcărilor. Fără stretching, mușchii/tendoanele se scurtează și se rigidizează. Acest lucru vă pune în pericol integritatea mușchilor și tendoanelor, iar în timp poate duce la leziuni musculare și leziunile tendoanelor.


În cabinetul MovKinetic, terapeuții noștri abordează tipuri complexe de stretching, în funcție de afecțiunile si nevoile fiecărui pacient sau sportiv.